Galati | Primul medic neonatolog dupa cativa ani la Spitalul Tg. Bujor

spitalul tg bujor

Copiii născuți prematur vor putea primi îngrijire medicală și la Spitalul din Târgu Bujor, care de anul acesta are medic specialist neonatolog. Unitatea medicala aflata la peste 60 de kilometri de municipiul Galați oferă servicii medicale pentru aproximativ 60 de mii de oameni din centrul județului.

Spitalul detine aparatura medicală necesară pentru îngrijirea bebelușilor, inclusiv incubator pentru nou-născuți și ecograf modern. Până acum, din cauza lipsei medicului specialist, cei născuți prematur sau care aveau complicații grave erau trimiși de urgență la spitalele din municipiul Galați.

„Spitalul din Târgu Bujor s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. S-a investit în modernizare, în amenajarea de noi spații medicale, precum și în aparatură medicală performantă. Mai mult, acum se construiesc clădiri noi pentru Ambulatoriul de Specialitate și secția de Pediatrie. Mi-aș dori ca din ce în ce mai mulți medici să vină la Spitalul din Târgu Bujor, pentru că zeci de mii de oameni au nevoie de ei”, a spus Costel Fotea, presedintele CJ Galati.