Galați | Primăria a alocat 400.000 lei pentru organizarea acţiunilor publice de Crăciun şi Revelion

artificii

Primăria municipiului Galaţi a alocat suma de 400.000 lei pentru organizarea acţiunilor publice de Crăciun şi Revelion, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, acţiunile din perioada sărbătorilor de iarnă vor fi organizate de o firmă privată care a câştigat licitaţia publică organizată de municipalitatea gălăţeană.

Astfel, ‘Sania lui Moş Crăciun’ formată din trei care alegorice având elemente specifice sărbătorilor de iarnă – sania lui Moş Crăciun, bradul de Crăciun, instalaţii luminoase -, va ajunge în cartierele oraşului.

Toate cele 3 care alegorice vor fi decorate specific sărbătorilor de iarnă, în fiecare ‘sanie’ personajul principal va fi Moş Crăciun însoţit de ajutoarele sale: spiriduşi, crăciuniţe şi artişti care vor interpreta colinde.

Cele trei care alegorice se vor deplasa, în perioada 21 – 24 decembrie, în intervalul orar 17.00 – 20.00, prin toate cartierele municipiului Galaţi.

Totodată, în perioada 21 – 31 decembrie, cinci mijloace de transport public în comun vor fi decorate cu elemente specifice sărbătorilor de iarnă.

În plus, grupuri de colindători vor asigura momente muzicale specifice sărbătorilor de iarnă, în diferite cartiere/zone din municipiul Galaţi, în fiecare zi din perioada 22 – 27 decembrie, în intervalul orar 17.00 – 20.00.

Grupurile de colindători vor fi formate din instrumentişti, îmbrăcaţi în costume populare şi costume specifice sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, se va asigura sonorizare ambientală specifică sărbătorilor de iarnă, în perioada 21 – 31 decembrie, în şapte zone ale oraşului.

De Revelion vor fi organizate trei focuri de artificii, însoţite de teme muzicale asigurate cu DJ, în trei zone din oraş, în intervalul orar 00.00-00.15. Aceste zone vor fi anunţate în perioada următoare, după obţinerea tuturor avizelor.

Pentru organizarea acestor acţiuni Primăria municipiului Galaţi a organizat o licitaţie publică, iar oferta declară câştigătoare a fost cea depusă de o firmă privată din Galaţi. Preţul total al ofertei declarate câştigătoare a fost de 400.000 lei.