Galati | Prima pedeapsa pentru politistii impasibili din Galati: vor patrula pe jos!

fetita galati

Cei doi agenti de la Sectia 1 de Politie Galati care au privit impasibili din masina cum o minora de 14 ani statea in fata lor cu sangele siroind pe picioare vor patrula pe jos pana la sfarsitul anchetei disciplinare.

Agentii, incadrati in 2016 respectiv 2017 risca sa fie dati afara din Politie.

„Nu e permis, nu e acceptabil să vezi astfel de imagini în care doi agenţi nu catadicsesc să coboare din maşină, în condiţiile în care un copil plin de sânge are nevoie de sprijin. Lucrul acesta nu poate fi acceptat. Cei care au greşit pleacă acasă. Nu este rabat de la acest principiu”, a declarat Ministrul de Interne, Mihai Fifor.

Copila a fost examinata de medicii legisti care au stabilit ca minora nu a fost victima unui viol. Aceasta ar fi intretinut raporturi sexuale cu iubitul sau, in varsta de 15 ani. Minorul a fost dus la Parchet pentru audieri, cercetarile fiind efectuate sub aspectul savârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.

Cu toate acestea, medicii de pe ambulanta sustin ca minora le-ar fi spus ca a fost violata.

„Am fost solicitaţi pe 112 de către un agent de poliţie să intervenim pe raza municipiului Galaţi, unde o tânără se afla într-un loc public, cu o hemoragie abdominală, aparent. La faţa locului, echipajul nostru a constatat, în prezenţa unui echipaj de poliţie şi a unui agent de la jandarmi, că tânăra, de 14 ani, era confuză, avea o hemoragie puternică de origine vaginală pe haine şi pe picioare. A fost preluată, i s-au acordat primele îngrijiri, a fost perfuzată, transportată la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, de unde a fost preluată şi transportată la Spitalul Judeţean Galaţi pentru serviciul de obstretică-ginecologie, fata fiind în şoc hemoragic. În timpul transportului, asistenta noastră a reuşit cu greu să scoată nişte amănunte din care reieşea că fata ar fi fost violată, de o persoană cunoscută”, a declarat pentru Agerpress, Mihai Polinschi, seful Serviciului Judetean de Ambulanta Galati.