Galați | Peste 1 milion de lei, confiscaţi de poliţiştii locali de la firme ce au încălcat măsura suspendării activităţii

bani

Peste 1 milion de lei au fost confiscaţi de poliţiştii locali de la patru operatori economici care au încălcat măsura suspendării activităţii.

Potrivit acesteia, măsura confiscării a fost dispusă în urma unor controale anterioare, cel mai recent în urmă cu şase luni, cel mai vechi în urmă cu trei ani, iar cei patru agenţii economici sancţionaţi deţineau afaceri în domeniul alimentaţiei publice şi al saloanelor de înfrumuseţare.

În cele patru cazuri, măsura de suspendare a activităţii a fost aplicată de poliţiştii locali pentru că operatorii economici nu deţineau, conform prevederilor legale, autorizaţie de funcţionare din partea Primăriei Municipiului Galaţi.

După verificările iniţiale s-a constatat că respectivii agenţi economici au funcţionat în perioada de suspendare a activităţii, ceea ce a dus implicit la o nouă sancţiune contravenţională şi măsura complementară de confiscare a veniturilor realizate de la data suspendării, la data controlului. În aceste condiţii, în conformitate cu prevederile legale suma confiscată de poliţiştii locali se transformă în venit la bugetul statului. Activităţile de confiscare a veniturilor obţinute în urma derulării activităţii pe perioada suspendării, au avut loc în trimestrul IV al anului 2021 şi sunt primele acţiuni de genul acesta derulate de poliţiştii locali gălăţeni.

Din suma totală confiscată de poliţiştii locali, cei mai mulţi bani, 794.000 lei, provin de la un operator economic care deţine un magazin mixt.