Galati | Pericol pe fluviul Dunărea

Sharing is caring!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați au evitat coliziunea cu o ambarcație de agrement, condusă de un bărbat care a refuzat prelevarea de mostre biologice, deşi emana o puternică halenă alcoolică.

La sfârșitul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați pe timpul desfășurării unei misiuni specifice cu o ambarcaţiune tip Onix 26sd, pe fluviul Dunărea, în zona Mm.80, au observat o ambarcație de agrement care naviga fără să respecte normele şi fără lumini de siguranță, politistii evitând coliziunea cu aceasta, la limită.

Poliţiştii de frontieră au urcat la bord, iar după efectuarea controlului la bordul navei, s-a constatat că persoana care conducea ambarcația emana o puternică halenă alcoolică. Acestia au procedat la escortarea ambarcației până la mal.

Concomitant au solicitat prezența unui echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galați, în vederea testării cu aparatul de tip Drager, însă conducătorul ambarcațiunii a refuzat efectuarea testului alcoolscopic. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați, unde a refuzat şi recoltarea de mostre biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

shares