Galați | Pedeapsă cu închisoarea pentru un bărbat care a ucis un câine

a875f5f2acd73796038af8eb690ee804_L

foto: monitoruldegalati

Decizie în premieră națională la Galați. Un bărbat de 47 de ani a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că a ucis un câine, totodată el va trebui să plătească și 5.000 de lei daune morale.

În urmă cu 3 ani, pe 22 ianuarie 2019, inculpatul a vrut să-și înjunghie vecinul, din cauză că soția acestuia curăța țurțurii de gheață și aceștia i-ar fi căzut și lui în balcon. Atunci câinele, un Amstaff pe nume Rita, în vârstă de 13 ani, a sărit în apărarea stăpânului său și, din păcate, a murit din cauza lovituilor de cuțit.

„După trei ani de judecată pentru cățelul care mi-a fost omorât, puteam fi eu astăzi în locul ei, acum s-a luat decizia definitivă de a pedepsi agresorul. Mă bucur nespus de mult, i-au dat pedeapsa maximă, nu poate decât să mă bucure. A fost condamnat la  un an de zile cu executare. Astăzi când am plecat de acasă l-am văzut în fața blocului cu bagajul. Se pregătea pentru închisoare, cred. O să imi platească o daună de 5.000 de lei, dar nu mă interesează banii, oricum o să îi donez la Help Lăbuș”, spune Laurențiu Costel Bocioc, proprietarul câinelui, pentru Monitorul de Galați.