Galați | Patru indivizi au fost reținuți pentru trafic de droguri

WhatsApp Image 2022-07-06 at 12.16.55

Azi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc.

Măsura a fost dispusă după ce, ieri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați i-au prins în flagrant, în București, pe cei patru inculpați, după ce aceștia au vândut diferite cantități de droguri de risc și de mare risc.

În cauză au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost descoperite și ridicate cantitățile de 2.670 comprimate ecstasy, 25 grame resturi comprimate ecstasy, 50 grame de canabis, 50 grame de ciuperci halucinogene, 15 grame de cristale de MDMA și 5 grame de ketamină, precum și suma de 900 de lei.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații, pe parcursul anului 2022, au procurat, cumpărat, deținut, transportat, valorificat, intermediat vânzarea și au oferit spre consum către persoane interesate diferite cantități de canabis și comprimate ecstasy.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă a celor patru inculpați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române