Galati | O nouă investiţie la Spitalul de Pneumoftiziologie

pneumo galati

Se lucrează deja la consolidarea şi modernizarea corpului de clădire în care funcţiona blocul alimentar al Spitalului de Pneumoftiziologie. Valoarea investiţiei este de 6.002.697 de lei, sumă care include contractul de lucrări, costurile cu realizarea proiectului tehnic, dotările pentru bucătăria spitalului şi toate cheltuielile cu documentaţiile, avizele şi autorizaţiile necesare. Proiectul este finanţat din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

“Reconstruim parţial, consolidăm şi modernizăm corpul E din cadrul unităţii medicale. Pe lângă blocul alimentar al spitalului, proiectul prevede refacerea şi a două săli de curs, precum şi a vestiarelor destinate angajaţilor. De asemenea, vom schimba toate reţelele de utilităţi, tâmplăria exterioară şi interioară va fi înlocuită în totalitate, iar acoperişul va fi refăcut integral. În plus, construim şi un zid de sprijin pentru consolidarea terenului din zonă.Proiectul prevede şi dotarea noii bucătării cu echipamente moderne pentru pregătirea hranei. Pe durata lucrărilor, bucătăria spitalului a fost mutată într-un spaţiu reamenajat conform normelor în vigoare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Licitaţia a fost caştigată de către Asocierea S.C. Rovis Lider S.R.L & S.C. Atu Consulting S.RL, iar valoarea contractului este de 4.203.157 de lei. Dotările care vor fi achiziţionate în cadrul acestui proiect costă 561.291de lei. Termenul de implementare al proiectului este de 12 luni.