Galati | O minora a pus Politia pe jar dupa ce a disparut de acasa si a trimis mesaje familiei de tip SOS

telefon

Luni dimineata, în jurul orei 09.10, o femeie, din municipiul Galați, a sesizat Secția 4 Poliție Galați, cu privire la faptul că, în seara zilei de 20 noiembrie, fiica sa, în vârstă de 16 ani, a plecat de la domiciliul, de pe strada Grigore Ventura, și nu a mai revenit. Aceasta a mai precizat că fiica sa i-a trimis, în dimineața în care a făcut sesizarea, două mesaje de localizare tip S.O.S., prin intermediul unei aplicații de pe internet, după care și-a închis telefonul și nu a mai putut fi contactată.

Având în vedere modalitatea de sesizare precum și situația de fapt descrisă de mama minorei, existând suspiciunea că minora ar putea fi victima vreunei infracțiuni, aceasta a fost dată în urmărire națională, polițiștii întocmind un dosar penal pentru infracțiunea de lipsire de libertate, efectuând toate activitățile necesare pentru depistarea ei.

Ieri, în urma activităților investigative și de cercetare penală, în care au fost angrenați polițiști din cadrul Secției 4 Poliție, cu sprijinul Biroului Investigații Criminale Galați, Serviciului Investigații Criminale Galați – Biroul Urmăriri, Biroului Operațiuni Speciale Galați și Dirceției Operațiuni Speciale București, minora a fost depistată, pe raza municipiului Galați, la domiciliul unei alte tinere de 20 ani.

Totodată s-a stabilit faptul că minora a plecat în mod voluntar de la domiciliu, așa cum mai făcuse și în alte ocazii, din cauza neînțelegerilor avute cu părinții și că nu a fost victima vreunei infracțiuni, astfel încât sesizarea cu privire la fapta de lipsire de libertate a fost nefondată. Minora a fost reintegrată în familie, fiind sesizată, totodată, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Galați.