Galati | O grupare de proxeneti a fost anihilata. Peste 300.000 euro bani castigati de „pesti”

proxeneti

Ieri, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor DI.I.C.O.T. – Galați, au desfășurat 7 percheziții, pe raza județelor Galați și Vaslui, la locuințele membrilor unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane. Totodată, au fost puse în executare 17 mandate de aducere.

În urma activităților, au fost descoperite şi ridicate sumele de 1.140 lire sterline și 52.000 euro, un pistol calibrul 9 mm, 8 doze de droguri de mare risc, două autoturisme cu o valoare estimativă de 60.000 euro, bijuterii și accesorii de branduri de lux, înscrisuri și medii de stocare.

Din cercetări a reieșit că, începând cu toamna anului 2014, persoanele în cauză ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

În perioada 2014-2019, membrii grupului ar fi recrutat, folosind metoda ”loverboy”, cel puțin 25 de victime minore și majore, pe care ulterior le-ar fi transportat, adăpostit, supravegheat și controlat, în scopul exploatării sexuale. Acestea, prin constrângere fizică şi psihică, prin menţinere în eroare şi şantaj emoţional, erau obligate să practice prostituția, pe teritoriul Germaniei, în diferite locații.

Banii obținuți în acest fel ar fi  fost însușiți de membrii grupului, fiind stabilit până la acest moment, un folos infracţional de peste 310.000 de euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore, a cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani, care, în cursul zilei de astăzi, vor fi prezentate Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Față de alte două persoane de 24 și 28 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La acțiune au participat polițiști din cadrul S.C.C.O. Brăila, S.C.C.O. Vrancea, S.C.C.O. Vaslui, I.P.J. Galaţi, I.P.J. Vaslui, I.J.J. Galați și I.J.J. Vaslui.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcție Operațiuni Speciale.