Galați | O femeie a trimisă în judecată de DNA după ce a promis mai multor persoane că îi ajută să obțină permisul de conducere

permis

O femeie din Galați a trimisă în judecată de DNA după ce a promis mai multor persoane că îi ajută să obțină permisul de conducere.

Comunicat integral DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției unei inculpate, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2018 – martie 2020, inculpata ar fi promis mai multor persoane că își va trafica influența pe care afirma că o avea asupra unui ofițer de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galați pentru a le facilita acestora promovarea probei practice a examenului auto și programarea preferențială la susținerea acelei probe.
Pentru aceste „servicii”, inculpata ar fi pretins de la persoanele respective sume de bani cuprinse între 500-700 euro (în total 3.200 euro) din care a primit 2.500 euro. Ulterior, din cauză că două dintre persoane nu au promovat proba practică, inculpata le-ar fi restituit banii primiți (în total 900 euro).

În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– trei ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de patru ani și interzicerea pe o perioadă de cinci ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Galați.

Anterior, în aceeași cauză, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu șapte inculpați, cumpărători de influență.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din partea Direcției de Operațiuni Speciale.