Galati | Moldovean cu permis fals pe care a platit 300 euro, depistat la frontiera

permis fals

Azi noapte, în jurul orei 01.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, ca al doilea șofer al unui microbuz marca Mercedes, cetățeanul din Republica Moldova, L.A.,în vârstă de 31 de ani.

La controlul de frontieră pentru intrarea în țară, pentru a justifica calitatea de transportator, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere categoria „B”, cu însemnele autorităților din Republica Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, politistii au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a obținut permisul de conducere respectiv de la un conațional în schimbul sumei de 300 de dolari.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.