Galati / Moarte stupida pentru un elev olimpic

112

Un baiat de 13 ani din Galati, olimpic la matematica a murit stupid in timp ce se afla intr-un hotel din Hunedoara. Matei, desi era insotit in aceasta deplasare de tatal sau a fost cazat cu lotul de olimpici la un hotel, pentru a socializa si impartasi opinii despre subiecte. Profesoara care ii supraveghea a verificat din camera site-ul care anunta rezultatele la contestatii. In acel moment, la parterul hotelului s-au anuntat si rezultatele la olimpiada, moment in care copiii s-au grabit catre liste.

Matei a ales sa alunece pe balustrada pentru a ajunge mai repede, doar ca, s-a dezechilibrat si a cazut de la inaltime, lovindu-se puternic de podea. Elevul de clasa a 6-a avea multiple leziuni cerebrale, fractura de bazin si o contuzie pulmonara. Desi a fost stabilizat de echipajul SMURD Hunedoara, Matei a decedat dupa 8 ore de la accident la Spitalul de Neurochirurgie din Timisoara.

Matei Paraschiv a ocupat locul al treilea la Olimpiada Nationala si urma sa fie premiat de ministrul Educatiei. Din pacate, nu a mai aflat ca s-a clasat pe podium.