Galati | Mii de credinciosi s-au inchinat la moastele Sf. Andrei

sfantul andrei

Mii de credinciosi din toate colturile tarii s-au inchinat la moastele Sfantului Andrei, ocrotitorul Galatiului. Moastele Sfantului Andrei au fost scose, duminica, in curtea Catedralei din Galati.

Pentru a fi respectate regulile stabilite în pandemie, reprezentanţii Arhiepiscopiei „Dunării de Jos” au amenajat circuite separate de intrare si de ieşire. Credincioşii au purtat mască şi au respectat distanţa socială. ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos a facut un indemn la unitate, la respectarea regulilor sanitare si s-a rugat si pentru sanatatea medicilor si a bolnavilor.

Moastele sfinte vor fi reintroduse in Catedrala in aceasta seara, dupa ce se va ruga si ultimul credincios. Sfantul Apostol Andrei este sarbatorit pe 30 noiembrie, in Biserica Ortodoxa.

El este primul dintre apostoli care a propovaduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei, motiv pentru care este considerat cel care a crestinat poporul roman. Astazi,  peste 900.000 de romani isi sarbatoresc onomastica, la sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei.