Galați | Microbuz nou pentru medicii de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor

Autovehiculul a fost achiziționat cu fonduri europene, în cadrul proiectului prin care a fost construită o clădire nouă pentru secția de Pediatrie a spitalului, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.   

“După ce am construit o clădire nouă pentru secția de Pediatrie a spitalului, astăzi, în cadrul aceluiași proiect cu fonduri europene, am dotat unitatea medicală și cu un microbuz nou, care va fi folosit pentru transportul medicilor. Doar investind în spații medicale noi și în dotarea lor cu aparatură medicală modernă am reușit să atragem cadre medicale la Spitalul din Târgu Bujor, unitatea medicală dublându-și numărul de medici în ultimii ani. Mai mult, datorită investițiilor realizate, anul acesta spitalul are și 5 rezidenți, tineri care au fost plăcut surprinși de condițiile pe care le oferă astăzi unitatea medicală.

Consiliul Județean asigură, gratuit, de aproape 6 ani, transportul medicilor care nu locuiesc în Târgu Bujor. Mai mult, decontăm și chiria celor care stau într-o locuință închiriată în Târgu Bujor. De altfel, și pentru medicii de la spitalul din Tecuci decontăm naveta și chiria.

Și pentru că în acest moment, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor are două microbuze, am luat decizia ca cel folosit până acum, care se prezintă în condiții excelente, să fie cedat fie la Spitalului Municipal “Anton Cincu” din Tecuci sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Microbuzul are 8+1 locuri, este euro 6 și este dotat cu multiple sisteme de siguranță. Prețul microbuzului a fost de 175.000 de lei (tva inclus).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *