Galati | Matca, cel mai mare bazin legumicol din tara va fi conectata la reteaua de apa si canalizare

matca galati

Astăzi, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat electronic, în calitate de președinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitarã Serviciul Regional Apă Galaţi, un contract cu fonduri europene în valoare de 75.008.560 de euro, pentru infrastructura de apă și canalizare din localitatea Matca și pentru a reabilita peste 7 kilometri de conducte și magistrale de apă care deservesc municipiul Galați.

“Peste 52 de milioane de euro vor fi investiți pentru a conecta Matca, cel mai mare bazin legumicol al țării și una dintre cele mai mari localități din județ, la rețeaua de apă și canalizare. S-a lucrat intens în ultimii ani pentru a obține fondurile necesare, în strânsă colaborare cu autoritățile locale din Matca și cu specialiștii de la Apă Canal, în acest moment având realizată inclusiv documentația tehnică, astfel încât imediat ce licitația pentru desemnarea unui constructor va fi finalizată să fie demarate la propriu lucrările. Practic, se vor monta peste 200 kilometri de conducte de aducțiune și rețele de apă și canalizare. De asemenea, vor fi  construite stații de pompare și clorinare, precum și rezervoare de apă. Restul finanțării, de aproape 14 milioane de euro, înseamnă investiții în sistemul de apă potabilă al municipiului Galați.  Astfel, se vor moderniza conductele de aducțiune de la Salcia-Liești și magistrale din rețeaua de distribuție a municipiului Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare și Programul Operațional Dezvoltare Durabilă 2021-2027. În acest moment, licitațiile pentru desemnarea constructorilor sunt în faza de evaluare a ofertelor.