Galati | Lucrari pentru sistemul de management al deseurilor la Tecuci si Targu Bujor

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractele de proiectare și execuție a lucrărilor pentru închiderea depozitului neconform de la Rateș (Tecuci) și pentru realizarea stațiilor de transfer și de compostare a deșeurilor de la Tecuci și Târgu Bujor. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 60 de milioane de lei. 

“Implementarea celui mai performant sistem de management al deșeurilor din România intră într-o nouă etapă. După începerea lucrărilor la depozitul ecologic de la Valea Mărului, ne pregătim să demarăm noi lucrări – închiderea depozitului neconform de la Rateș și realizarea a două stații de transfer, una la Tecuci și cealaltă la Târgu Bujor, precum și a unei stații de compostare la Tecuci.  Fosta groapă de gunoi a Tecuciului va fi ecologizată, acoperită și impermeabilizată. De asemenea, se vor realiza sisteme de colectare a gazului și levigatului, precum și sisteme de protecție și monitorizare a depozitului. Stațiile de transfer și de compostare vor fi realizate după cele mai noi norme de mediu și vor fi dotate cu toate echipamentele necesare, inclusiv containere de mari dimensiuni și camioane de transport”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Închiderea depozitului de la Rateș (Tecuci) va fi realizată de către Asocierea Iridex Group Plastic SRL – Ispe Proiectare si Consultanță, iar valoarea contractului este de 21.625.777 de lei, sumă care include și partea de elaborare a proiectului tehnic.

Stațiile de transfer și de compostare de la Tecuci  și Târgu Bujor vor fi realizate de către Asocierea Iridex Group Plastic SRL – Cristilory Prod, iar valoarea contractului de proiectare si execuție a lucrărilor este de 37.485.329 de lei. Lucrările sunt realizate din fonduri europene.