Galati lasat fara apa pentru 24 de ore. Sunt afectaţi zeci de mii de oameni, companii şi instituții

Zeci de mii de oameni, dar și numeroase companii și instituții, rămân fără apă timp de 24 de ore. De vină este o lucrare de modernizare a rețelei urbane de apă. Furnizarea apei va fi sistată începând de marți, la ora 8.00.

Aproximativ jumătate din orașul Galați rămâne marți fără apă. Serviciul va fi oprit la ora 8.00 și nu va funcționa până miercuri dimineață. În total sunt 24 de ore fără apă pentru blocurile, abonații casnici, agenții economici și instituțiile dintr-o mare parte a orașului, inclusiv din zona centrală.

Gălățenii au fost sfătuiți să-și facă rezerve de apă, relatează Mediafax. Pentru situații deosebite, societatea Apă Canal va pune la dispoziție cisterne cu apă. O cisterna fixă va fi amplasată în Piața Centrală, iar cisternele mobile vor fi trimise pe teren în funcție de solicitări, cu prioritate către instituții sanitare și socio-culturale, au anunțat reprezentanții companiei.

Apa se oprește deoarece în oraș se desfășoară o amplă lucrare de modernizare la stația de pompare. Valoarea investiției este de peste 15 milioane de lei, iar lucrarea se desfășoară în etape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *