Galati | La finalul anului se deschide circulatia pe Centura Tecuciului

WhatsApp Image 2022-12-19 at 15.32.43 (2)

Astăzi, alături de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, de directorul implementări proiecte CNAIR, Felician Cerneșteanu, de directorul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Buzău, Sorin Robu și de reprezentanții Drumuri Naționale Galați și ai constructorului, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a participat la o importantă întâlnire de lucru pe Centura Tecuciului. La acest eveniment, constructorul a anunțat când se va circula pe Centura Tecuciului.

“Astăzi, am primit o veste foarte bună pentru toți tecucenii. Constructorul ne-a anunțat că miercuri, 28 decembrie, la ora 12:00, se deschide în sfârșit traficul pe mult așteptata Centură a municipiului Tecuci, un drum de aproape 7 kilometri, care unește DN25 și DN24. Astfel, tot traficul greu care venea din Vrancea, Bacău sau Neamț nu va mai trece prin Tecuci și nu va mai bloca traficul în municipiu. Astăzi, se lucra la relocarea ultimului stâlp de tensiune și la turnarea asfaltului pe ultimele porțiuni ale drumului. De altfel, în doar patru zile s-a reușit rezolvarea tuturor documentelor necesare pentru relocarea stâlpilor. În numele gălățenilor, vreau să-i mulțumesc ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru implicarea personală în acest important proiect și pentru că s-a ținut de cuvânt, astfel că Centura Tecuciului va fi deschisă până la finalul acestui an”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Centura Tecuciului a presupus construirea unui drum de aproape 7 kilometri, amenajarea a două pasaje peste calea ferată, construirea mai multor rampe și a două sensuri giratorii, precum și a intersecției cu DJ 252H.