Galati | Irakian prins cu permis de conducere fals. L-a costat 3000 euro

permise false

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați – I.T.P.F. Iași, pe timpul unei misiuni specifice, au oprit pe comunicația E 87, în dreptul Portului Bazinul Nou, un autoturism marca Hyundai Sonata, înmatriculat în România, condus de cetățeanul irakian T.H., în vârstă de 21 de ani, domiciliat pe raza municipiului București.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităților din Irak. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au observat că permisul de conducere în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obținut documentul prezentat la control de la un conațional, în schimbul sumei de 3.000 de dolari. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă  permis de conducere.