Galati | Investitii de 28 milioane de euro in modernizarea unor drumuri judetene

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat ordinul de începere a lucrărilor pe mai multe drumuri județene, în cadrul unei ample investiții de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Galați. Este vorba despre modernizarea următoarelor tronsoane de drum județen:

–      DJ 251A, între localitățile Matca și Corod,

–      DJ 253, pe ruta Umbrărești – Cudalbi – Băleni – Viile

–      DJ 252G, între localitățile Țepu și Tecucelu Sec (Buciumeni)

–      DJ 240A, între localitățile Gârbovăț (Ghidigeni) și Cârlomănești (Cerțești)

–      DJ 242H, între localitățile Zărnești (Jorăști) și Rădești

–      DJ 255A, între Pădurea Gârboavele și Odaia Manolache (Vânători)

Valoarea investiției este de 137.486.864 de lei (TVA inclus), fonduri din Programul Național “Anghel Saligny” și bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

“Începem săptămâna în forță și demarăm o nouă investiție majoră pe drumurile județene. Dacă săptămâna trecută am emis ordin de lucrări pentru o investiție de 21 de milioane de euro (pe DJ240), astăzi am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru o investiție de aproximativ 28 de milioane de euro. Este un proiect amplu de modernizare de la zero a peste 50 de kilometri de drum, care presupune consolidarea fundației și lărgirea părții carosabile, reabilitarea podețelor și podurilor de pe traseul drumului, precum și amenajarea de șanțuri betonate și trotuare în interiorul localităților. Primul tronson pe care vom începe lucrările este cel dintre Corod și Matca, unde nu s-a mai intervenit major de foarte mult timp.  Este un drum extrem de important, care face legătura între două mari comunități din județ, fiind folosit și de mulți conducători auto care vor să ajungă la Tecuci”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *