Galati | Investiţie de peste 2,2 milioane de lei pentru secţia de Radiologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”

aparat radiologie

Consiliul Judeţean Galaţi a achiziţionat un aparat de radiologie cu scopie şi grafie.

“Aparatul radiologic digital pe care l-am achiziţionat este unul dintre cele mai moderne echipamente de acest tip din ţară. Calitatea imaginilor este mult mai bună, gradul de iradiere este redus semnificativ, iar dintr-o singură expunere se pot analiza radiologic mai multe părţi anatomice. Vom continua şi anul acesta să achiziţionăm aparatură medicală performantă pentru toate spitalele aflate în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor)”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Aparatul de radiologie a costat 2.219.000 lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Personalul unităţii medicale a demarat deja procedurile de autorizare a echipamentului medical. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt realizate aproximativ 14.000 de investigaţii radiologice în fiecare lună.  Unitatea medicală este dotată cu şapte aparate de radiologie.