Galați | Imagini ale groazei la UPU. Spitalul, sufocat de pacienții infectați cu COVID-19

Zeci de pacienți cu COVID-19 – cei mai mulți dintre ei aflați în stare gravă – așteaptă în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Galați eliberarea unui pat. Sunt imagini dramatice, cu oameni speriați și dezorientați, conectați la măști de oxigen, după ce au fost aduși în stare critică la spital. Aproape toți au în comun un lucru: nu sunt vaccinați. În tot acest timp, coșmarul provocat de valul patru al pandemiei pare departe de final, iar medicii vorbesc despre un adevărat „dezastru”.


Saloanele UPU au devenit insuficiente pentru numărul mare de pacienți cu COVID-19 pe care ambulanțele îi aduc fără încetare la poarta unității medicale. Nici containerele instalate în curte nu mai sunt de ajuns, așa încât conducerea a cerut ajutor de la ISU și de la Serviciul de Ambulanță. În ciuda acestor măsuri, cel mai mare spital din județ este în continuare depășit de „avalanșa” de pacienți.


Violeta Șapira, din partea Spitalului Județean Galați. „Situația este în continuare gravă, ne confruntăm cu un număr foarte mare de cazuri, multe dintre ele în stare foarte gravă, cu necesar foarte mare de oxigen. În momentul de față, în toate izolatoarele din UPU, din 70 de pacienți, 50 au necesar mare de oxigen. Din acest motiv, a fost adusă în curtea spitalului mașina de victime multiple, unde în prezent sunt trei pacienți. De asemenea, a fost adusă o mașină din Parcul Rece (al Ambulanței – n.r.), tocmai pentru a încerca să facem față avalanșei de pacienți, pacienți care stau acasă până în ultimul moment și care ajung la spital în stare gravă”.


Marţi, toate cele 16 paturi de la Terapie Intensivă erau în continuare ocupate, la fel ca și cele 58 de paturi din secția-tampon COVID-19.

Sursa text/foto: Viata Libera

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!