Galați | I s-a stricat busola: Un bărbat din Congo voia să ajungă în Israel, traversând Prutul

politia_de_frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Folteşti – I.T.P.F. Iași au depistat, în apropierea frontierei de stat, o persoană de sex masculin, care s-a deplasat până în zona de frontieră cu un autoturism.

Imediat ce au observat persoana în cauză, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acesteia în vederea legitimării. Ulterior, în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor, bărbatul a fost condus la sediul sectorului poliției de frontieră.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetățean din Republica Democrată Congo, în vârstă de 31 de ani şi deține un permis de ședere eliberat de autoritățile din Franța.

Totodată, în timpul verificărilor, bărbatul a declarat că intenționa să traverseze înot râul Prut din România în Republic Moldova, deoarece dorea să ajungă în Israel.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, persoana în cauză fiind preluată de Serviciul pentru Imigrări Galați, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.