Galati | Gaini vopsite si vandute la piata

Sharing is caring!

In goana dupa profit, comerciantii pun in pericol sanatatea oamenilor. Doi dintre ei au fost prinsi de politistii locali din Galati ca vindeau gaini taiate, cu pielea vopsita in galben, ca sa dea impresia ca sunt crescute in curte, doar cu hrana naturala.

Aceasta practica toxica ar fi folosita si de alti escroci in mai multe zone din tara. In realitate pasarile ar proveni din loturi care au fost decongelate si peste care a fost aplicat un colorant. Substanta nu a fost inca identificata, iar specialistii avertizeaza ca exista riscul imbolnavirii consumatorilor.

In prezenta vanzatorilor, au fost spalate mai multe carcase de gaina, pe care le-au confiscat, iar probele din apa care s-au colorat in galben urmeaza sa fie duse la analize.

Afacerea ilegala a vopsirii gainilor le aduce comercianţilor profituri importante. Practic, puii congelati se vand cu 6 lei kilogramul, iar dupa vopsire, prin folosirea colorantilor, pretul se dubleaza. Toti cei prinsi cu gainile vopsite in Galati au fost amendati fiecare cu o 1.000 de lei.

 

shares