Galati / Furtul de motorina, sport fluvial

Sharing is caring!

In ultima saptamana, polițiștii Biroului Transporturi Navale Galați au efectuat mai multe controale, în cadrul unui plan de acțiune pe linia păstrării și gestionării carburanților și lubrifianților la bordul navelor.

Cu ocazia controlului efectuat în data de 11 mai, la bordul unei nave macara plutitoare aflată pe fluviul Dunărea, în zona km 156, s-a constatat că un bărbat, de 59 de ani, având calitatea de gestionar, a creat, prin mijloace frauduloase, un plus de 1431 l de motorină în gestiunea respectivei nave, în valoare de 6840 lei, întocmind în fals evidențele de consum.

În data de 14 mai, polițiștii Biroului Transporturi Navale Galați au constatat în gestiunea altui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Brăila, mecanic la bordul unei nave remorcher, un plus de 65 l de motorină, creat prin mijloace frauduloase.

În cele două cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de crearea de plusuri în gestiune prin mijloace frauduloase, delapidare, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În cadrul aceleiași acțiuni, la data de 16 mai, cu ocazia unui control la bordul unei nave macara plutitoare, s-a constatat că un bărbat, de 60 de ani, din municipiul Galați, în calitate de gestionar, ar fi delapidat cantitatea de 327 l de motorină din gestiunea navei, în valoare de 2000 lei.

Bărbatul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare

shares