Galați | Focare de coronavirus în patru centre sociale

copii-covid

 Trei dintre cele patru centre cu focare sunt în subordinea Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Galați. Este vorba despre 15 copii și doi angajați. În toate centrele, personalul din serviciile de tip rezidențial este testat o dată pe săptămână și toți beneficiarii sunt testați o dată la două săptămâni.

„Situația este în dinamică, dar sunt acum focare la centrul de plasament din Tecuci, unde patru copii au fost depistați pozitiv, dar și doi angajați, la «Casa Speranța», de fapt un apartament, o casă de tip familial, sunt trei copii, iar la centrul de plasament din Munteni sunt opt copii depistați pozitiv”, a precizat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galați.

Datele sunt în dinamică, deoarece se testează și permanent vin noi informații. Cele trei centre au fost carantinate. A mai apărut un focar și la un centru privat de îngrijire.

„Avem trei centre cu focare, trei centre ale Direcției de Protecție a Copilului și Asistență Socială, toate trei sunt în carantină 14 zile. Mai avem un focar la Nicorești, la un alt centru, unde avem doi angajați și 11 beneficiari care sunt pozitivi la noul coronavirus, și acolo se va institui măsura carantinei pentru 14 zile“, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Teodora Diaconiță. Al patrulea este un centru social privat.