Galati / Finantare pentru reabilitarea a 77 km de drumuri judetene. Va fi modernizata si Centura Galatiului

Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Galaţi, în prezenţa vicepremierului  Daniel Suciu, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat patru contracte de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere judeţene, în valoare de 275 de milioane de lei.

“Am semnat contracte de finanţare de aproape 60 de milioane de euro, pentru reabilitarea şi modernizarea a 77 de km de drum judeţean. Cel mai important şi mai aşteptat contract de finanţare pe care l-am semnat este cel al Drumului de Centură,  pentru care vom primi din fonduri europene 29 de milioane de euro”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Cele patru proiecte semnate sunt:

Extindere și modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galați – valoare totală 135.196.480 de lei

DJ 251 A Corod – Blânzi – Fundeanu – Drăguşeni – valoare totală 39.966.966 de lei. Lucrările de reabilitare şi modernizare se vor desfăşura pe 16 km.

DJ 255   Pechea – Rediu – Cuca – Fîrţăneşti – Măstăcani – valoare totală 66.734.563 de lei.  Lucrările de reabilitare şi modernizare se vor desfăşura pe 34,61 km

DJ 254 Iveşti – Călmăţui – Griviţa – Costache Negri – valoarea totală 33.796.055 de lei. Lucrările de reabilitare şi modernizare se vor desfăşura pe 15,4 km

“Mai bine de jumătate din valoarea  apelului de finanţare SUERD, pe componenta infrastructură rutieră va fi investită în drumurile judeţene ale Galaţiului. Acest apel de proiecte are o valoare de 700 de milioane de lei, iar astăzi am semnat contracte în valoare de 275 de milioane de lei şi mai avem două proiecte declarate eligibile de peste 100 de milioane de lei”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pe apelurile naţionale de finanţare SUERD au fost eligibile doar 12 judeţe.