Galați| Două tinere, forțate să se prostitueze și să vândă droguri în Spania și Italia timp de 7 ani

prostitutie

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Galați a audiat ieri 10 persoane într-un dosar vizând comiterea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată. Două femei au fost constrânse să se prostitueze și să facă trafic de droguri.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2012 – 2019, un bărbat de 44 de ani a recrutat direct şi nemijlocit, prin inducere în eroare, cu utilizarea metodei „loverboy”, două persoane vătămate de sex feminin în scopul exploatării sexuale, iar, ulterior, prin menţinere în eroare, le-a asigurat transportul și cazarea în locaţii de pe teritoriul Spaniei şi Italiei.

Acolo, le-a supravegheat şi le-a controlat libertatea de mişcare şi comunicare, în mod direct sau prin intermediul unor interpuşi, le-a implicat în consumul de droguri de risc şi în activitățile de trafic de droguri de risc şi, folosind constrângerea fizică şi psihică, le-a determinat să practice prostituția pe perioade diferite de timp, beneficiind de sumele de bani obținute de către acestea.

Una din tinere a decedat într-un spital din municipiul Galaţi, la data de 01.06.2021, din cauza unei afecțiuni medicale.

Proxenetul este în prezent încarcerat în executarea unei pedepse de 4 ani şi 3 luni închisoare pentru comiterea unor infracţiuni de introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.