Galati | Doi soferi bauti prinsi pe strazile Galatiului

etilotest

Ieri, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au oprit în trafic, pe strada Saturn, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Galați.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată de acesta fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia verificării documentelor prezentate de persoana în cauză, s-a constatat că deține doar o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, eliberată cu o zi în urmă, fără drept de circulație.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului a fost depistat de polițiștii Secției 2 Poliție, în aceeași zi, în jurul orei 22.00, pe strada Brăilei. Bărbatul, de 34 de ani, din municipiul Galați, a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, polițiștii întocmind dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului.