Galati | DN25, cel mai aglomerat drum din judet va fi extins la 4 benzi iar sensurile de mers vor fi separate cu parapeti de delimitare

DN25, cel mai aglomerat drum din judeţul Galati, va fi extins la patru benzi şi modernizat pe ruta: ieșire din municipiul Galați – Movileni – Șendreni – Şerbeştii Vechi – Braniștea – Traian – Independența – Piscu – Tudor Vladimirescu – Hanu Conachi (intersecția cu DN25A), pe o distanţă de peste 40 de kilometri.

Astfel, vor fi investi peste 300 de milioane de euro pentru ca DN25, cunoscut ca ”drumul morţii” din cauza numărului mare de accidente, să devină un drum sigur şi modern, în condiţiile în care anul trecut numărul accidentelor grave a fost cu 25% mai mare faţă de 2022. Mai mult, statisticile spun că, sunt peste 6000 de maşini care tranzitează în 24 de ore acest drum, din care aproape 20% sunt camioane.

Drumul va fi extins la patru benzi şi va fi modernizat complet. Cele 12 poduri şi pasaje de cale ferată vor fi şi ele extinse cu poduri şi pasaje noi, iar toate podeţele de pe traseu vor fi modernizate complet.

Mai mult, pentru a uşura accesul din drumurile laterale, vor fi amenajate 28 de sens giratorii. De asemenea, în apropierea sensurilor giratorii vor fi trasate treceri de pietoni, iar acolo unde se va impune vor fi construite şi pasarele pentru pietoni.

Drumul va fi modernizat complet de la ieșirea din municipiul Galați, de undeva din zona Tirighina (Borcan) până la Hanu Conachi, la intersecția cu DN25A, drumul care duce către Nănești, pe care CJ Gakati il va extinde, de asemenea, la patru benzi, până la intersecția cu viitorul Drum Expres Brăila – Focșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *