Galati | DJ 242A intra in modernizare

galati costel fotea

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea DJ242A, pe ruta Rădeşti – Cruceanu – Bereşti – Bereşti-Meria – Găneşti. Valoarea proiectului este 42.035.732 de lei.

“Este cel de-al cincilea proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere judeţene finanţat în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. În cadrul acestui proiect vom moderniza complet aproape 18 km de pe DJ242A, vom reabilita  37 de podeţe şi două poduri, vom realiza peste 20 de km de şanţuri betonate şi vom amenaja staţii pentru mijloacele de transport public de persoane. Procedurile pentru desemnarea constructorului sunt în curs de finalizare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Galaţi este de  22.607.969 de lei din valoarea totală a proiectului.

“După ce acest proiect a fost declarat eligibil, ni s-a comunicat ca fondurile rămase pot acoperi doar jumătate din resursele financiare necesare acestui proiect. Am avut de luat o decizie – fie renunţam la proiect şi pierdeam 20 de milioane de lei, fie asigurăm din bugetul propriu restul de cofinanţare. Am decis să continuăm acest proiect şi să punem din bugetul propriu restul banilor, mai ales ca autorităţile din domeniu ne-au comunicat că sumele care vor fi economisite în cadrul acestui apel vor fi redirecţionate automat către acest proiect”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul SUERD