Galați | Disponibilizări la Calorgal

sign_here_770_436_90_s

Un număr de 221 de salariaţi au fost disponibilizaţi, începând de astazi de la societatea de termoficare Calorgal din Galaţi, în urma dificultăţilor financiare prin care trece unitatea. Potrivit liderilor de sindicat, disponibilizaţii vor beneficia de cinci până la 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime, plus ajutorul de şomaj, dar după 12 luni vor rămâne numai cu salariul compensatoriu.

Directorul societăţii, Marian Alexandru, a anunţat că se încearcă rezolvarea problemei salariilor restante pe lunile august şi septembrie, măcar pentru cei disponibilizaţi.

‘Până luni va fi plătită lichidarea lunii august, urmând ca, în funcţie de încasări, să se achite cât mai repede şi avansul pe septembrie, măcar la cei care pleacă. Cei care pleacă nu trebuie să se teamă că nu-şi vor primi toţi banii cuveniţi, pentru că, dacă nu plătesc, mă dau în judecată şi câştigă. Dar asta nu înseamnă nici că, dacă pleacă ei, eu trebuie să intru în faliment’, a precizat Marian Alexandru.

De astazi, Calorgal a mai ramas cu 259 de salariaţi. Societatea a intrat în colaps din momentul în care gălăţenii au început să renunţe la sistemul centralizat de termoficare. Din cele aproximativ 91.500 de apartamente din municipiul Galaţi, mai sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare doar aproximativ 17.000.