Galati | DIICOT a anihilat o retea de traficanti de droguri

droguri

Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galaţi au organizat o acţiune în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, având ca scop traficul de droguri de risc și mare risc.

În acest sens, la data de 12.06.2019 s-a procedat la efectuarea unei acțiuni  de prindere în flagrant în timp ce era transportată cantitatea de aproximativ 585 grame muguri de cannabis, expediată din Spania către o persoană ce locuieşte pe raza municipiului Galaţi.

La aceeaşi dată, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Galaţi şi lucrătorii de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au procedat la depistarea, pe raza municipiului Galaţi, a unei persoane care transporta un colet ce conţinea drogurile de risc.

Totodată, s-a procedat la efectuarea unui număr de şase percheziţii la diferite locaţii de pe raza municipiului Galaţi în care existau suspiciuni că membrii structurii depozitau cantităţile de droguri, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 521 grame de muguri de cannabis, 223 comprimate ecstasy, 2 grame de cocaină, sumele de 5.000 de euro şi 6.000 lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din comercializarea drogurilor de risc şi de mare risc.

La data de 12.06.2019, s-a dispus luarea măsurii reţinerii pentru o durată de 24 de ore faţă de inculpaţii B.D.L. şi D.L.M., pentru comiterea infracţiunilor de  trafic de droguri de mare risc în formă continuată, trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

La data de 13.06.2019, inculpaţii B.D.L. şi D.L.M. au fost prezentați Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă, pentru o durată de 30 de zile.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări faţă de D.H.D. sub aspectul comiterii infracţiunilor de: introducere în ţară de droguri de mare risc şi de mare risc în formă continuată, trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi trafic de droguri de risc în formă continuată, acesta sustrăgându-se urmăririi penale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Suportul tehnic a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.