Galati |Corturi pentru triajul pacientilor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta

În cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, în apropierea Unităţii de Primiri Urgenţe, au fost instalate două corturi pentru trierea pacienţilor care au nevoie de servicii medicale de urgenţă.  

Astfel, toţi cei care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe vor trece mai întâi prin primul cort pentru a fi evaluaţi de către medicii urgentişti.

Cei care vor prezenta simptome de infectare cu noul coronavirus vor fi izolaţi în cel de-al doilea cort până când vor fi preluaţi de echipajele specializate şi transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. Ceilalţi, în funcţie de decizia medicilor specialişti, vor merge în interiorul Unităţii de Primiri Urgenţe pentru a primi tratamentul de care au nevoie.

Corturile vor fi dotate cu paturi, echipamente medicale şi materialele sanitare necesare, iar triajul va fi realizat de către medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Este o măsură necesară pentru a evita răspândirea noului coronavirus şi pentru a proteja bolnavii internaţi în spital, personalul medical şi pe cei care au nevoie de servicii medicale.  Accesul aparţinătorilor în spital este interzis. Rugăm pacienţii să se conformeze noilor proceduri şi să urmeze întocmai recomandările medicilor.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!