Galati | Continua proiectul de management al deseurilor in Tecuci si Targu Bujor

targu bujor11

Continua investitiile de mediu la Tecuci si Targu Bujor unde se implementeaza un amplu proiect de management al deșeuri. Valoarea proiectului depaseste 100 de milioane de euro si este unică în România.

În cadrul acestui proiect, la Tecuci este aproape de finalizare închiderea fostului depozit de deșeuri de la Rateș. Practic, vechea gropă a fost acoperită conform ultimelor cerințe de mediu ale Uniunii Europene cu: strat de pământ, trei straturi din material geocompozit pentru drenarea gazului, sigilarea depozitului și drenarea apelor pluviale si încă un strat de pâmânt de aproape un metru. De asemenea, vor fi montate și puțurile de gaz, ultimele conducte de dren și vor fi amenajate și drumurile de acces. Tot aici, vor fi construite stații de transfer și de compostare a deșeurilor.

La Targu Bujor se construiește o stație nouă de transfer a deșeurilor menajere, care va fi dotată cu toate utilajele necesare. De asemenea, odată cu finalizarea lucrărilor, vor fi create și noi locuri de muncă. Investiția este gata în proporție de 60%, cele două construcții metalice fiind deja realizate. În curând, vor ajunge la Târgu Bujor și echipamentele care vor fi folosite pentru transferul deșeurilor.

În acest moment, se lucrează la partea de canalizare, astfel încât să fie montate rezervorul de incendiu și o ministație de epurare a apelor uzate. Investiția de management a deșeurilor este realizată cu fonduri europene atrase de către Consiliul Județean Galați.