Galați | Centru medical de permanenţă într-un fost punct termic

centru medical

Primăria municipiului Galaţi va amenaja un nou centru medical de permanenţă într-un fost punct termic din cartierul Micro 20. Anunţul a fost făcut chiar de reprezentanţii Primăriei care au informat că decizia a fost luată după ce primele două astfel de centre s-au dovedit de succes, înregistrând până acum aproape 40.000 de prezentări ale pacienţilor.

„Sunt prevăzute lucrări de compartimentare a punctului termic (SC38) astfel încât să fie amenajate spaţii pentru sală tratament, sală aşteptare, cabinete consultaţie, cameră gradă, punct recoltare probe, grup sanitar şi vestiar. De asemenea, se vor executa lucrări de reparaţii la faţadă, refacere a finisajelor interioare şi exterioare, reabilitare a instalaţiilor sanitare, iluminat, montare a unei centrale de termice, de relocare a conductei de apă rece din incinta punctului termic”, informează Primăria Galaţi. 

Centrul va avea şi o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Valoarea estimată a contractului lansat în licitaţie este de 1.234.617,75 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este de 12 noiembrie 2021. Durata de realizare a lucrărilor va fi de şase luni.

Primăria municipiului Galaţi a înfiinţat deja două centre medicale de permanenţă care s-au dovedit un real sprijin pentru gălăţeni. Este vorba despre Centrul de permanenţă nr. 1, situat pe str. Drumul Viilor nr. 14, Bl. J4, parter, ce funcţionează din 18 septembrie 2017, şi de Centrul de permanenţă nr. 2 „Sfântul Luca”, situat în Cartierul Mazepa II, str. Ovidiu nr. 10-12 (Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi”) ce funcţionează din 17 septembrie 2020.