Galaţi | Centru de tratare a sclerozei multiple la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un centru de tratare a sclerozei multiple a fost înfiinţat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, informează, miercuri, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

„Pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă nu mai trebuie să se ducă la Bucureşti sau Iaşi pentru a primi tratamentul de care au atâta nevoie. Acum, acesta se poate face şi la Galaţi, în cadrul Centrului de Scleroză Multiplă de la Spitalul Judeţean. Deja, au fost administrate primele tratamente, iar pe lista de programări se află şi alţi bolnavi, mai ales că centrul este singurul din această zonă a ţării”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Pacienţii sunt incluşi în Programul Naţional de Tratament al Bolilor Neurologice, iar în cadrul Secţiei Neurologie a fost creat un salon special pentru bolnavii cu scleroză multiplă cărora li se va iniţia tratamentul.

Pe lângă diagnosticarea acestei boli, acum medicii specialişti pot prescrie tratamentul necesar sau pot administra în cadrul spitalului medicamentele de care au nevoie pacienţii, în funcţie de evoluţia sau severitatea clinică a acestei boli neurologice. Pe lângă tratarea sclerozei multiple, medicii neurologi gălăţeni realizează şi proceduri de tromboliză în cazurile de accident vascular cerebral şi tratează, cu ajutorul imunoglobulinelor, şi alte boli neurologice rare”, a precizat Costel Fotea.

Tratamentul încetineşte evoluţia bolii în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu scleroză multiplă, boală neurologică care afectează sistemul nervos central şi reduce intensitatea, durata şi frecvenţa episoadelor simptomatice.