Galati | Caine impuscat in gura, la Targu Bujor

caine impuscat

Caz socant in judetul Galati. Un caine maidanez a fost impuscat in gura de doua ori. Animalul a zacut intr-o balta de sange, pana cand a fost gasit de un cetatean. Politia il cauta acum pe agresor. Indivizul risca pana la doi ani de inchisoare pentru sadismul de care a dat dovada.

Radiografia, din cuvinte nu am ce sa spun foarte mult, dupa cum se vede sunt foarte multe proiectile alaturi de aschii osoase, iar toate acestea sunt proiectile de la o arma, nu ma pricep. Un expert ballistic ar putea sa spuna, e o arma cu alice care are doar o singura impuscatura si arunca foarte multe proiectile de acestea, se foloseste la vanatoare”, a spus o asistenta medicala.

Incidentul s-a petrecut in fostul sediul al Judecatoriei Targu Bujor, cladire aflata acum in proces de reabilitare. Animalul impuscat in gura a fost operat, dar este in stare grava, spun medicii care il trateaza.

Corina Grigore, presedinta Asociatiei ,,Help Labus”: Mi-a fost semnalat cazul unui catel care se afla in municipiul Targu Bujor, in ideea in care avea maxilarul spart, nu se putea hrani, bea apa, a fost vazut timp de 2-3 zile in situatia aceasta. Am intrebat daca este cooperant si mi s-a spus ca nu, lucru care m-a incurcat putin, deoarece este foarte greu de prins un caine care nu este receptibil la intentiile noastre de a-l ajuta. Am apelat la primaria municipiului Targu Bujor si am primit concursul colegilor de acolo pentru a-l seda, ulterior am gasit transport l-am adus la Galati. A fost internat, a fost stabilizat, situatia era de viata si de moarte, acum putem spune ca ne aflam intr-un moment frumos, el a depasit momentele critice. Initial am crezut ca a fost lovit de masina, insa cand a ajuns la clinica, doamna doctor a fost socata, a gasit foarte multe alice in capul catelului„.

Agresorul patrupedului risca pana la 2 ani de inchisoare pentru fapta comisa. Politistii vor trebui sa afle daca cel care a impuscat animalul a vrut sa il ucida sau doar sa il tortureze.

Gabriela Costin, purt de cuv IPJ Galati: „Dupa aparitia in mediul online a imaginilor cu animalul ranit, politistii sau autosesizat, au intocmit dosar penal pentru infractiunilor de ranirea sau schingiuriea animalelor si uz de arma fara drept si efectueaza cercetari pentru identificarea persoanei care se face vinovata de savarsirea acestor fapte„.

Ancheta continua in acest caz.