Galati | Benzi de circulatie suplimentare in zona pietei de legume din Matca pentru eliminarea ambuteiajelor

piata matca

Piața legumicolă din Matca este o zonă foarte aglomerată, cu zeci de camioane care încarcă marfă și foarte mulți comercianți.

Traficul în zonă, care acum se desfășoară pe două benzi de circulație, este foarte aglomerat în anumite perioade, mai ales în plin sezon al legumelor, ceea ce creează adevărate blocaje în timpul zilei, pe ambele sensuri.

„De aceea, am cerut proiectanților să găsească o soluție tehnică de lărgire a drumului, prin crearea de benzi suplimentare de circulație pentru cei care intră și ies din zona comercială, astfel încât să nu se mai formeze ambuteiaje. Am semnat deja contractul de proiectare și lucrări, astfel încât în perioada următoare aștept soluțiile specialiștilor pentru reconfigurarea și lărgirea drumului în zona pieței din Matca, pentru a îmbunătăți siguranța și fluxul de trafic”, a spus Costel Fotea, presedinte CJ Galati.

De asemenea, în afară de această porțiune de pe DJ 251, contractul care a fost semnat prevede lucrări majore de modernizare și pe alte segmente de drum județen:

➡️pe DJ251C, în localitatea Mândrești

➡️pe DJ204 N, în zona localității Hanu Conachi (porțiunea dintre calea ferată și DN25)

➡️tronsoanele de piatră cubică dintre Corni și Vârlezi

➡️pe DJ242H, în intravilanul localității Lunca (com. Jorăști)

Mai mult, va fi realizat și un drum de acces dinspre DJ251C (localitatea Mândrești) către depozitul de deșeuri de la Valea Mărului.