Galați | Bătaie cu cuțite între doi minori

cutit

O bătaie cu cuţite între doi minori de 17 ani din municipiul reşedinţă a fost prevenită de jandarmi, pe numele adolescenţilor fiind întocmite dosare penale.

Un echipaj de jandarmerie, aflat în misiune de menţinere a ordinii publice pe raza Secţiei 3 Poliţie Galaţi, în timp ce patrula pe o stradă, a observat un tânăr care încerca să smulgă o ţeavă metalică dintr-un gard. Persoana în cauză a sesizat că se apropie echipajul şi a aruncat în vegetaţia din zonă un obiect pe care îl avea în buzunar, iar în urma legitimării a rezultat că are vârsta de 17 ani şi locuieşte în Galaţi.

Întrebat despre motivul pentru care încearcă să smulgă ţeava metalică din gard, acesta a declarat că urmează să se întâlnească cu un cunoscut pentru a se bate, după ce acesta i-a ameninţat telefonic prietena, iar pe el l-a ameninţat că îl va tăia.

În vegetaţia din zonă, jandarmii au găsit un cuţit cu lama de 15 centimetri, despre care adolescentul a precizat că îl avea asupra lui pentru a se apăra, întrucât nu ştia cum va evolua conflictul.

În timp ce jandarmii discutau cu acesta, la faţa locului a apărut o a doua persoană despre care oamenii legii au aflat că este fratele celui cu care tânărul urma să se întâlnească pentru a-şi rezolva disputa, prin violenţă.

La controlul corporal efectuat asupra celui din urmă, în buzunarul de la geacă a fost găsit un briceag cu lama de 10 centimetri, despre care acesta a precizat că îl purta asupra lui deoarece intenţiona să se bată cu persoana oprită de jandarmi, întrucât fratele său nu a putut să vină personal.

Cei doi adolescenţi, ambii de 17 ani, au fost conduşi la sediul poliţiei, unde jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru ameninţare şi port fără drept de obiecte periculoase.

Cercetările sunt continuate de către poliţie.