Galați | Bărbați reținuți pentru trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor

WhatsApp Image 2021-11-04 at 12.23.24 (1)

Ieri, procurorii DIICOT au efectuat 9 percheziții domiciliare, la locațiile folosite de 3 bărbați bănuiți de trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor. Bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2021, prin inducere în eroare, cei trei bărbați ar fi recrutat mai multe tinere, în scopul exploatării sexuale. Aceștia le-ar fi asigurat victimelor transportul, cazarea și transferul diferite locații, de pe teritoriul României și al unor state europene, unde, prin constrângere fizică și psihică, le-ar fi determinat să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani obținute de acestea.

De asemenea, s-a stabilit că cei trei ar fi determinat persoane apropiate să achiziționeze, să dețină și să înmatriculeze în nume propriu, cu sume de bani provenite din practicarea prostituției, mai multe autoturisme.

În urma  perchezițiilor, au  fost ridicate  5 autoturisme, 12  telefoane  mobile, suma  de 5 500 de euro, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.

Bărbații bănuiți de comiterea infracțiunilor au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.