Galati | Asigurări tip “Carte Verde” false, depistate la controlul de frontieră

frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări cu privire la două persoane, cu dublă cetățenie, bulgară și Republica Moldova, care au prezentat la controlul de frontieră asigurări tip “Carte Verde” false.

*În ultimele 48 de ore, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, T.I., cu cetăţenie bulgară şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Lituania şi o femeie S.I., cu cetăţenie bulgară şi R. Moldova, în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Lituania.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurărilor tip “Carte Verde” prezentate la control de cele două persoane, pentru autoturismele în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, ambele persoane au declarat că au achiziționat recent autoturismele și nu aveau cunoștință despre faptul că asigurările prezentate la control nu ar fi fost autentice.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals.