Galati / Armă de foc descoperită în torpedoul unui autoturism tractat

revolver

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit o armă de foc, tip revolver,ascunsă în torpedoul unui autoturism tractat pe o platformă  de  un bărbat cu dubă cetățenie, bulgară și R. Moldova.

Marti seara în jurul orei 22.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, V.V., în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetățenie, bulgară și R. Moldova, la volanul unui autovehicul marca Volkwagen, care tracta pe o platformă un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra celor două autoturisme, ocazie cu care echipa  comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascuns în torpedoul autoturismului marca Mercedes, care se afla pe platformă, înfăşurat în hârtii, un revolver marca Major Eagle, calibru 4 mm.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a preluat cu platformă autoturismul marca Mercedes, la solicitarea unui cetățean ucrainean şi nu avea cunoștință despre existența armei descoperite la controlul de frontieră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, iar arma a fostridicată în vederea continuării cercetărilor de lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Galați.