Galati | ArcelorMittal, anchetată de Garda de Mediu

ArcelorMittal

Garda de Mediu face anchetă după ce, în ultima perioadă, zgomote puternice de la ArcelorMittal s-au auzit în tot oraşul.

Garda de Mediu din Galaţi a început o anchetă după ce în ultima perioadă în tot oraşul Galaţi s-au auzit zgomote puternice, iar reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi au anunţat vineri că de vină este o procedură din ciclul de producţie care presupune eliberarea unor cantităţi de abur.

Reprezentanţii unităţii siderurgice gălăţene au anunţat astazi, într-un comunicat de presă, că zgomotul este provocat de creşterea producţiei. Cei de la combinat au spus că manevrele care presupun eliberarea unor cantităţi mari de abur sunt aproape de final.

„Combinatul Siderurgic de la Galaţi informează că – pe fondul creşterii de producţie – volumul de abur eliberat în aer s-a mărit, ceea ce a condus la unele depăşiri ale nivelurilor de zgomot. Efectuăm

în această perioadă şi manevre tehnice de re – rutare a unor trasee de abur şi de instalare de echipamente care să reducă nivelul de zgomot. Situaţia s-a îmbunătăţit şi este în curs de revenire către parametrii obişnuiţi”, au anunţat reprezentanţii combinatului siderurgic gălăţean.