Galațiul are aparat de testare acreditat, dar nefuncțional

coronavirus-1

Galațiul este unul dintre orașele în care în ultima perioadă au fost depistate sute de cazuri de coronavirus, dar se pare că laboratoarele se confruntă cu lipsa kit-urilor de testare, care lipsesc de pe piață.

În prezent, la Spitalul Județean din Galați funcționează două aparate PCR – unul achiziționat de Consiliul Județean, iar cel de-al doilea de Ministerul Sănătății – pentru testarea gălățenilor, dar lipsa testelor nu permite folosirea lor la capacitate maximă, scrie viata-libera.ro.

”În momentul de față s-a mai achiziționat un  al doilea PCR, este achiziționat cu bani trimiși de la Ministerul Sănătății, primul PCR a fost achiziționat încă din luna martie, iar până acum a făcut peste 7.000 de teste, iar la cel de-al doilea așteptăm să vină testele. Ele funcționează amândouă, unul de  cu o capacitate de peste 200 de teste și unul de 70 de teste.  Singura problemă pe care o avem la ora actuală, și nu o avem doar noi, ci toată țara, este lipsa de reactivi și de kit-uri, care nu se găsesc pe piață”, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, pentru sursa citată.

Un alt aparat funcționează la Spitalul de pediatrie, iar unul, trimis de Unifarm la Spitalul de Boli Infecțioase, așteaptă încă să fie achitat. Ministerul Sănătății a acreditat aparatul de la Spitalul de Boli Infecțioase încă de pe 14 iulie.