Galați | Anchetă penală la Spitalul Județean după două decese suspecte

galati

Astăzi au loc exhumările a două persoane care au decedat în această lună în condiții suspecte la Spitalul Județean „Sf. Andrei” din Galați, exhumările fiind solicitate de către procurorul de caz.

Primul caz este cel al al unui bărbat de 46 de ani, din Galați, fără alte afecțiuni medicale, care a murit de o banală pneumonie, boală care s-a agravat însă după ce gălățeanul nu a primit, zile în șir, niciun tratament medical, și după ce a fost plimbat în mod inutil de la un spital la altul.

Cel de-al doilea caz este cel al unei tinere de 21 de ani, studentă în anul al treilea la Medicină, care a murit în secția de Reanimare a Spitalul Județean Galați, din cauza unei infecții generalizate, după ce rudele spun că ar fi fost consultată cu superficialitate și diagnosticată greșit, de două ori, de un medic din cadrul unității sanitare.

„În cursul zilei de luni, 22 noiembrie, procurorul de caz a dispus exhumarea celor două cadavre, operațiune care s-a pus în aplicare marți, 23 noiembrie. Cadavrele au fost aduse la Serviciul de Medicină Legală, pentru necropsie, în scopul lămuririi, sub aspect medico-legal, a cauzelor exacte ale morții celor două victime”, a precizat procurorul Marcel Codiță, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Sursa: Viața Liberă