Galați | Anchetă la Spitalul Judeţean după ce un bărbat a decedat de pneumonie în condiţii suspecte

pneumonie

O anchetă a fost demarată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei” Galaţi după ce o femeie a reclamat că soţul ei a murit, de penumonie, în unitatea medicală, pentru că nu a fost internat la timp.

Reclamația a fost depusă la Spitalul Clinic de Urgență din Galați. Femeia reclamă faptul că soțul ei a încercat timp de trei zile să primească ajutor medical. El a așteptat zeci de ore pe băncile din curtea spitalului, i s-a refuzat internarea și a fost trimis acasă de mai multe ori deși se simțea din ce în ce mai rău, având febră și dureri în spate, povestește soția. În a treia zi, a ajuns din nou la spital în stare gravă și a fost introdus într-un container din curtea Spitalului Județean Galați unde a fost văzut de un medic. Ulterior, testul PCR a confirmat faptul că bărbatul nu avea COVID.

Soția lui spune că era vaccinat cu ambele doze și că nu avea probleme medicale. Ea consideră că bărbatul a murit de pneumonie deoarece nu a fost văzut de niciun medic timp de trei zile.

A venit acasă, toată noaptea i-a fost foarte rău, iar luni dimineață a venit iarăși salvarea, l-a dus la spital, unde l-au băgat într-un container și i-au pus o mască de oxigen la gură. Între timp, și testul PCR ieșise negativ. Abia luni după-amiază l-a văzut un medic internist, care a spus că trebuie transferat la Spitalul TBC, deoarece are saturația mică. L-au plimbat degeaba la TBC, unde a fost refuzat, pentru că ei nu au concentratoare de oxigen mari. A fost trimis înapoi la Spitalul Județean, unde a mai așteptat câteva ore. Abia spre seară m-a sunat și mi-a spus că-l transferă la ATI. A ajuns să fie grav din cauza lor, pentru că el a venit la spital încă de vineri, dar nu au vrut să se uite la el și să-i dea un tratament. Din păcate, marți dimineață s-a întâmplat nenorocirea, și m-au anunțat că soțul meu a murit. Era un om fără probleme de sănătate”, a declarat Adriana Chirilă, soția bărbatului decedat.

Soția a depus plângere la spitalul unde a fost înregistrat decesul.

„Cu privire la aspectele sesizate în plângerea depusă în cursul zilei de ieri la secretariatul unității s-au demarat deja verificari urmând ca rezultatele să fie comunicate petentei în termenul legal“, a precizat Violeta Șapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.