Galați | Amplă reabilitare și modernizare la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor

Spitalul Orășenesc Târgu Bujor

Consiliul Județean Galați a finalizat procedurile de achiziție publică pentru proiectul de eficientizare energetică de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. Licitația fost câștigată de către Asocierea SC Luxuria Aedificium SRL  & SC Terra Invest Management SRL, iar valoarea contractului este de 3.518.699 de lei (TVA inclus).

„Au fost desemnate firmele care vor realiza una dintre cele mai importante investiții derulate vreodată la Spitalul din Târgu Bujor. Este vorba despre o amplă reabilitare și modernizare a principalului corp de clădire de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, clădire în care se desfășoară cea mai mare parte din activitatea medicală. Acolo funcţionează secţia de obstetrică-ginecologie, secţia de neonatologie, secţia de chirurgie generală, blocul operator şi blocul de naşteri. Interiorul clădirii va fi recompartimentat, se va înlocui tâmplăria, se va schimba acoperișul și vor fi reabilitate instalațiile electrice, termice și de distribuție a apei. Mai mult, spitalul va avea pentru prima oară panouri fotovoltaice, pompe de căldură și sisteme inteligente de gestionare și monitorizare a consumului de energie”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În prima etapă, firmele care au câștigat licitația trebuie să realizeze partea de proiectare tehnică, iar lucrările vor demara după aprobarea documentației tehnice de către Consiliul Județean și obținerea tuturor autorizațiilor necesare. De serviciile medicale ale Spitalului din Târgu Bujor beneficiază aproximativ 60.000 de oameni din zona respectivă. Această investiție este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.