Galați | Amenzi de aproximativ 20.000 de lei pentru un șofer care transporta lemn ilegal

amenda politia rutiera

foto: playtech

În data de 28 mai 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au depistat în trafic pe DJ 251, pe raza localității Costache Negri din județul Galați, o autoutilitară care era condusă de un bărbat în vârstă de 50 ani, din satul Herla, județul Suceava și care transporta cantitatea de 8.94 metri cub material lemnos, specia brad fără a deține aviz de însoțire pentru acesta.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată la suma de 13410 lei fiind confiscată și lăsată în custodie la Cantonul Silvic nr.1 Pechea.

Conducătorului auto i-au fost aplicate un număr de 3 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

  • amendă în valoare de 5000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice;
  • amendă în valoare de 9000 lei pentru nerespectarea prevederilor H.G 69/2012, deoarece a efectuat un transport de bunuri contra cost fără a deține pentru această activitate o copie conformă a licenței de transport/ certificat de transport în cont propriu. De asemenea, s-a procedat la reținerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare a autoutilitarei;
  • amendă în valoare de 4000 lei pentru încălcarea prevederilor O.G. 37/2007 deoarece aparatul tahograf cu care este prevăzut autoutilitara nu are efectuată verificarea periodică, iar conducătorul auto nu avea introdusă în aparat cartela tahografică.